Dana és Viktor
2018. április 09. írta: Danielle92

Dana és Viktor

 

Merhetünk vadat álmodni. Bármikor megvan rá az esély, hogy kilépjünk korábbi életünkből, és kiteljesedhetünk egy egészen más, új műfajban.

(Kordos Szabolcs)

Csapatunk immáron több, mint 5 éve dolgozik együtt. Mindketten vérbeli alföldi gyerökök, a Hirös Város, Kecskemét szülöttei. Fiatalok vagyunk, telve álmainkkal és céljainkkal, melyeket nagy adag lendület, vidámság, kitartás és szeretet kísér. Egy új részhez érkezett életünk, amibe most Téged is, kedves olvasó, szeretettel várunk! 20180506_125423_1.jpg

Dana

Skócia iránti csillapíthatatlan vágyam juttatott végül minket Glasgow-ba. Mindig is szerettem utazni, világot látni, de még sosem volt bátorságom új életet kezdeni egy új országban. Talán sosem volt igazán bátorságom, hogy elhagyjam a komfortzónámat, és olyasmit csináljak, amit ezelőtt soha. Teljes lelki frissességet hozott ez a kiköltözés, és most már csak azon gondolkodok néha, hogy eddig miért nem volt bátorságom megtenni. Talán hiányzott ebben a kalandban valami, vagy valaki, aki fogja a kezem, és segít, ha vissza akarnék fordulni. Úgy érzem méltó társra találtam Viktor személyében ezen az úton.  

Szerepem ezen a blogon leginkább a kirándulásaink beszámolója, a saját tapasztalatok megosztása lesz. Feltett szándékom ezt az országot töviről-hegyire áttanulmányozni, s megosztani veletek! 

 

Viktor

20180513_120050.jpgÉn főként realistának mondanám magam, Skóciába a komfortzónám elhagyása, a határaim tágítása és nem utolsó sorban az anyagiak hoztak. Danának egyik fő vágya Skócia volt, én Angliába mentem volna, mivel ezt tanultam suliban, de mivel a nyelv többé-kevésbé közös, így abszolút vállalható célállomás lett Glasgow. Tudom, hogy sokan írtak már hasznos és használható cikkeket ezzel kapcsolatban, amikből mi is csemegéztünk indulás előtt, de így kintről már sok mindent máshogy lát és tapasztal az ember. Azokat próbálom kiemelni, amikre főként nagy hangsúlyt kellene fektetni mindenkinek, aki most gondolkozik az induláson.

Főként az anyagi részéről közelítem meg az itteni dolgokat, így a cikkeim többsége erről fog szólni a blogon belül. Az itteni megélhetés, indulás előtti és utáni hasznos tanácsok lesznek azok, amikkel segíteni tudom az ide érkezőket.

 

 

Reméljük, sok hasznos információval tudunk szolgálni mindenki számára, s ha bármi kérdésetek van, egyes témákkal kapcsolatban többet szeretnétek megtudni, írjatok üzenetet vagy kommentet. Nagyon szívesen válaszolunk rájuk!

Üdvözlet Skóciából!

 



A bejegyzés trackback címe:

https://hunhighlanders.blog.hu/api/trackback/id/tr1813821942
süti beállítások módosítása