Valami Új
2018. április 09. írta: Danielle92

Valami Új

Welcome to Glasgow!

Egyszer csak gondolt egyet az ember, s elindult. Nem tudta, hova vezet, nem látta a végét, de ez éppen, akkor nem is számított. Csak belevágott. Elkezdte, s számára az élet egy újabb felfedezésre váró világgal várta. 
Talán így kezdtük mi is, mikor belevágtunk a külföldi életbe. Fogtuk a legszükségesebb cuccainkat, felszálltunk a repülőre, s máris egy Új Világban voltunk. Talán minden ember életében eljön az a pillanat, mikor érzi, váltania kell, hogy már a napjai szürkévé váltak, de ő azt szeretné újra kiszínezni. És itt válik ketté; mert van az az ember típus, aki örök életén keresztül csak a gondolataiban játszik ezzel, s minden nap úgy kel fel, hogy holnap meglépem, s változtatok. Aztán ott van a másik típusú ember, aki meg is valósítja elképzeléseit. 
Hát mi belevágtunk. Nem kis félelemmel, de annál nagyobb kalandvággyal! 
Emlékszem, mindig irigykedve néztem azokat az ismerőseimet, akik külföldre mentek szerencsét próbálni, és nem féltek változtatni. Vajon ők hogy csinálták? - tanakodtam magamban. - Milyen jó nekik, a fene rágja meg! Nekem/nekünk miért ne sikerülhetne? Na, valami ehhez hasonló gyújthatta ki a szikrát a fejemben, és legyőzve minden félelmemet egy olyan dologba vágtam a fejszémet, ami lényegesen távol állt tőlem. DE mikor, ha nem most? S most itt vagyunk, Skóciában. Egy teljesen más országban, kultúrában, emberekkel körülvéve. A lehetőségek ajtaját kitártuk, már csak végig kell sétálni ezen az úton. 
 
Én azt mondom, ne féljünk az ismeretlentől! Próbáljunk ki minél többet, hiszen a kihívások megerősítenek!

A bejegyzés trackback címe:

https://hunhighlanders.blog.hu/api/trackback/id/tr8313810654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása